Cukier i sól obniżają naszą odporność (WIDEO)

redakcja.regiodom
Cukier spożywany w nadmiarze osłabia naszą odpornośćCukier i sól obniżają naszą odporność (WIDEO)
Cukier spożywany w nadmiarze osłabia naszą odpornośćCukier i sól obniżają naszą odporność (WIDEO) 123RF
Niektóre spożywane przez nas produkty dobrze wpływają na odporność organizmu w sezonie jesienno-zimowym. Jednak są i takie, które ją obniżają. Dietetycy ostrzegają przed solą i cukrem. Za to polecają tradycyjny rosół.

Czego nie jeść, gdy czujemy, że zaczyna nas brać przeziębienie? W odpowiedzi na takie pytanie ekspertki wymieniają m.in. cukier, sól i tłuste, ciężkostrawne mięso oraz wędliny. Przy czym warto wiedzieć, że cukier możemy zastąpić w naszej diecie choćby stewią.

Przeczytaj: Stewia to naturalny i zdrowy słodzik 

W naszej tradycji jako jeden ze środków wspomagających nas w walce z przeziębieniem wymienia się rosół. Czy faktycznie zupa ta jest naturalnym antybiotykiem? 

_Źródło: Studio Active / TVN Meteo Active/x-news_ 

Co pić i jeść w czasie przeziębienia?

– Tylko zbilansowana dieta uchroni nas przed przeziębieniem i innymi infekcjami, gdyż wszelakie niedobory prowadzą do obniżenia odporności – podkreśla dietetyk Magda Kalinowska. – Wspomagajmy się czosnkiem i cebulą. Na pewno nam pomogą w tym czasie. Imbir i miód także są dobrym sposobem na rozgrzanie organizmu – dodaje Agnieszka Szpoton. 

Źródło: Studio Active / TVN Meteo Active/x-news 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Czy warto kupować dzisiaj mieszkanie?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom