Pokrzywa w kuchni. Jakie właściwości ma pokrzywa i co z niej gotować

redakcja.regiodom
Napar z pokrzywyNapar z pokrzywy jest rewelacyjny. Warto zbierać pokrzywę i ją suszymy, by pić napar przez cały rok. Pamiętajmy jednak, że pokrzywę możemy spożywać w różnych postaciach.
Napar z pokrzywyNapar z pokrzywy jest rewelacyjny. Warto zbierać pokrzywę i ją suszymy, by pić napar przez cały rok. Pamiętajmy jednak, że pokrzywę możemy spożywać w różnych postaciach. 123RF
Pokrzywa polecana jest osobom, które mają niski poziom żelaza, muszą dostarczyć organizmowi kwas foliowy oraz chcą oczyścić i wzmocnić swój organizm. Zobacz jaką pokrzywę zbierać i jak ją spożywać, by poprawić stan zdrowia.

Agnieszka Maciąg prezentuje potrawy z dodatkiem pokrzywy. – Pokrzywa ma bardzo szerokie zastosowanie – mówi Agnieszka. – Namawiam do dodawania pokrzywy do sałatek, fenomenalnie oczyszcza i ma wiele żelaza – dodała. Pokazuje, jak przyrządzić szybki bezglutenowy chlebek z pokrzywą, wzmacniającą zupę z pokrzywy oraz wzmacniające i oczyszczające zielone smoothie z pokrzywą. 

Przepisy na zastosowanie pokrzywy w kuchni

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

Polecamy również: Zastosowanie pokrzywy w ogrodzie i nie tylko 

Jakie właściwości ma pokrzywa oraz jak ją zbierać i...

...suszyć, by korzystać z jej dobrodziejstwa przez cały rok. Nic tak nie oczyści naszego organizmu, jak pokrzywa. A oprócz właściwości oczyszczających, ma też wiele innych.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom