SKŁADNIKI:
- Spody tortowe jasne 400 g,
- Dżem z czarnej porzeczki,
- Jedno opakowanie serka mascarpone 250g,
- Pół szklanki śmietanki kremówki 36%,
- Pół szklanki cukru białego
- 100 gram białej czekolady,
- 1/2 szklanki herbaty malinowej,
- 1 łyżeczka cukru,
Zobacz też: Na ochłodę - domowe lody! Jak przygotować je samemu (WIDEO)
PRZYGOTOWANIE
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając powoli pół szklanki cukru. Następnie ostrożnie po łyżce dodajemy serek mascarpone, stale mieszając łyżką.
Przygotowujemy poncz – do nasączenia biszkoptów. Starannie mieszając herbatę i łyżeczkę cukru. Czekoladę ucieramy na grubych oczkach tarki do dekoracji.
Pierwszy spód tortowy układamy na tacy i nasączamy przygotowanym wcześniej ponczem, nie za dużo by nie przemoczyć biszkoptu. Na spodzie równo rozsmarowujemy dżem porzeczkowy, następnie układamy 1/2 przygotowanego kremu, przykrywamy drugim nasączonym spodem. Na wierzch i boki tortu nakładamy pozostały krem i wyrównujemy. Boki Tortu starannie obsypujemy wcześniej startą białą czekoladą.
Na torcie układamy owoce sezonowe. Następnie schładzamy tort w lodówce.
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?