To w jaki sposób przechowujemy żywność w lodówce, ma wpływ na to, jak długo zdatna jest do spożycia. Wrogiem żywności jest tlen, dlatego najlepiej przechowywać ją w pojemnikach próżniowych. Warto korzystać z opakowań szklanych lub ceramicznych, ponieważ można w nich nie tylko przechowywać żywność, ale i od razu podgrzewać i to na każdym źródle ciepła (kuchence gazowej, elektrycznej, indykcyjnej i sensorowej). Ponadto pojemniki te można myć w zmywarce.
Zobacz wiele innych przydatnych gadżetów, które przydadzą się do przechowywania jedzenia w lodówce
_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_
Wnętrze naszej lodówki mówi o tym, jak żyjemy.
Anna Nowak-Ibisz pokazuje ciekawą lodówkę, w której łatwo utrzymać porządek
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Radzimy również: Jak przechowywać owoce w domu

DŁ - Remonty Doroty Szelągowskiej w Matce Polce w Łodzi
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?