To w jaki sposób przechowujemy żywność w lodówce, ma wpływ na to, jak długo zdatna jest do spożycia. Wrogiem żywności jest tlen, dlatego najlepiej przechowywać ją w pojemnikach próżniowych. Warto korzystać z opakowań szklanych lub ceramicznych, ponieważ można w nich nie tylko przechowywać żywność, ale i od razu podgrzewać i to na każdym źródle ciepła (kuchence gazowej, elektrycznej, indykcyjnej i sensorowej). Ponadto pojemniki te można myć w zmywarce.
Zobacz wiele innych przydatnych gadżetów, które przydadzą się do przechowywania jedzenia w lodówce
_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_
Wnętrze naszej lodówki mówi o tym, jak żyjemy.
Anna Nowak-Ibisz pokazuje ciekawą lodówkę, w której łatwo utrzymać porządek
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Radzimy również: Jak przechowywać owoce w domu

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera