Jakich substancji unikać w produktach spożywczych?

Agencja TVN/x-news
Jakich substancji unikać w produktach spożywczych?E476 zawarte na przykład w niektórych czekoladach należy traktować z ograniczonym zaufaniem co do bezpieczeństwa jego stosowania. Powinniśmy raczej uznać ten składnik za niezbyt pożądany w codziennej diecie, szczególnie w przypadku małych dzieci.
Jakich substancji unikać w produktach spożywczych?E476 zawarte na przykład w niektórych czekoladach należy traktować z ograniczonym zaufaniem co do bezpieczeństwa jego stosowania. Powinniśmy raczej uznać ten składnik za niezbyt pożądany w codziennej diecie, szczególnie w przypadku małych dzieci. 123RF
Jedzenie wpływa na to, jak się czujemy, jak pracujemy, a nawet na to, jak wyglądamy. Dlatego bardzo ważne jest, aby sprawdzać skład kupowanych produktów.

W napojach, sokach i wodzie należy unikać różnego rodzaju cukru, aromatów, barwników i regulatorów kwasowości. Słodycze nie powinny zawierać takich dodatków jak: E476 (polirycynooleinian poliglicerolu), utwardzonego tłuszczu, karagenu, syropu glukozowo-fruktozowego. O czym jeszcze należy pamiętać? 

Zobacz też: Dania, które nie kosztują więcej niż 10 złotych (WIDEO) 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom