Bezglutenowe ciasteczka korzenne. Przepis (WIDEO)

redakcja.regiodom
Bezglutenowe ciasteczka korzenneDo wypiekania domowych ciastek nie warto stosować białego cukru. Zastąp go naturalnymi substancjami słodzącymi, choćby miodem.
Bezglutenowe ciasteczka korzenneDo wypiekania domowych ciastek nie warto stosować białego cukru. Zastąp go naturalnymi substancjami słodzącymi, choćby miodem. Dzień Dobry TVN/x-news
Polecamy przepis na bezglutenowe korzenne ciasteczka według przepisu Reni Jusis. Zobacz, co użyć do słodzenia ciastek, zamiast zwykłego białego cukru.

Zobacz, jak wokalistka Reni Jusis wspólnie z dietetykiem medycyny chińskiej Dominiką Adamczyk przyrządza bezglutenowe korzenne ciasteczka. Do wypieku wykorzystuje mąkę migdałową. Zamiast cukru stosuje cukier brzozowy (tzw. ksylitol), który chroni nasze zęby przed próchnicą. 

Polecamy: Stewia jako naturalny słodzik

– To bardzo prosty przepis, a ciastka są delikatne i nie uczulają – zapewnia Jusis. Wokalistka mówi również parę słów o alternatywnych sposobach słodzenia ciast. 

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news  

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom