Bezglutenowe ciasteczka korzenne. Przepis (WIDEO)

redakcja.regiodom
Bezglutenowe ciasteczka korzenneDo wypiekania domowych ciastek nie warto stosować białego cukru. Zastąp go naturalnymi substancjami słodzącymi, choćby miodem.
Bezglutenowe ciasteczka korzenneDo wypiekania domowych ciastek nie warto stosować białego cukru. Zastąp go naturalnymi substancjami słodzącymi, choćby miodem. Dzień Dobry TVN/x-news
Polecamy przepis na bezglutenowe korzenne ciasteczka według przepisu Reni Jusis. Zobacz, co użyć do słodzenia ciastek, zamiast zwykłego białego cukru.

Zobacz, jak wokalistka Reni Jusis wspólnie z dietetykiem medycyny chińskiej Dominiką Adamczyk przyrządza bezglutenowe korzenne ciasteczka. Do wypieku wykorzystuje mąkę migdałową. Zamiast cukru stosuje cukier brzozowy (tzw. ksylitol), który chroni nasze zęby przed próchnicą. 

Polecamy: Stewia jako naturalny słodzik

– To bardzo prosty przepis, a ciastka są delikatne i nie uczulają – zapewnia Jusis. Wokalistka mówi również parę słów o alternatywnych sposobach słodzenia ciast. 

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news  

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom