Zobacz, jak wokalistka Reni Jusis wspólnie z dietetykiem medycyny chińskiej Dominiką Adamczyk przyrządza bezglutenowe korzenne ciasteczka. Do wypieku wykorzystuje mąkę migdałową. Zamiast cukru stosuje cukier brzozowy (tzw. ksylitol), który chroni nasze zęby przed próchnicą.
Polecamy: Stewia jako naturalny słodzik
– To bardzo prosty przepis, a ciastka są delikatne i nie uczulają – zapewnia Jusis. Wokalistka mówi również parę słów o alternatywnych sposobach słodzenia ciast.
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?