Truskawki: jak je myć, przechowywać i jeść. Przepisy z truskawkowej kuchni (WIDEO)

redakcja.regiodom
Sezon na truskawki rozpoczętyTruskawki: jak je myć, przechowywać i jeść. Przepisy z truskawkowej kuchni (WIDEO)
Sezon na truskawki rozpoczętyTruskawki: jak je myć, przechowywać i jeść. Przepisy z truskawkowej kuchni (WIDEO) Dzień Dobry TVN/x-news
Na straganach rządzą już polskie truskawki. Polecamy niebanalne dania z truskawkami. Radzimy również, jak je przechowywać, by cieszyły nas swoim smakiem.

Truskawki muszą być przechowywane w koszyczkach lub pojemnikach drewnianych, żeby mogły oddychać. Owoce trzymane w plastikowych pojemnikach szybko pleśnieją. Równie ważne dla smaku truskawki jest sposób ich umycia oraz temperatura owoców. Truskawki powinniśmy myć z szypułkami. Te i inne wskazówki o tym, jak myć, przechowywać  i jeść truskawki ma dla nas ekspertka kulinarna, Anna Starmach.

Polecamy: Uprawa truskawek na balkonie 

_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_ 

Kuchnia truskawkowa

Anna Starmach inspiruje miłośników truskawek niebanalnymi daniami z wykorzystaniem tych smacznych owoców sezonowych. Ekspertka kulinarna poleca m.in. sernik z truskawkami oraz tartę z truskawkami i mango. Pokazuje też nieco zaskakującą propozycję – kanapki z szynką parmeńską i truskawkami.

_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_ 

Przy okazji Anna Starmach zdradza swój sposób na idealną bitą śmietanę do truskawek i nie tylko.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

Powiedziała również, jak samemu sporządzić aromatyczny i prawdziwy cukier waniliowy, który jest o niebo lepszy od kupowanego w sklepie cukru wanilinowego. 

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

Zobacz również: Przepisy na truskawkowe inspiracje

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom