Termometr kulinarny zmierzy temperaturę przyrządzanej potrawie

Katarzyna Piojda
Katarzyna Piojda
Termometr do potrawTermometr do potraw wygląda, jak szpikulec z wyświetlaczem lcd.
Termometr do potrawTermometr do potraw wygląda, jak szpikulec z wyświetlaczem lcd. WT-1
Nie wiesz, czy przyrządzane danie jest już gotowe? Zmierz mu temperaturę. Przyda ci się specjalny termometr kulinarny.

Termometr kulinarny przydaje się do kontroli temperatury żywności (gotowanych, pieczonych czy smażonych dań). Urządzenie można wykorzystać także do pomiarów temperatury w produktach zamrożonych. Termometr do potraw wygląda, jak szpikulec z wyświetlaczem LCD. To urządzenie wykonane zazwyczaj ze stali nierdzewnej. Ma specjalną zintegrowaną sondę ostrzową, która pozwala na penetrację potrawy. Sonda może się zginać. Wybrane termometry są wyposażone w funkcje automatycznego oszczędzania baterii np. po 15 minutach bezczynności urządzenia.

Poczytaj też: Ciekawe kuchenne rozwiązania i urządzenia

Sonda ma zazwyczaj skalę od minus 50 do plus 300 stopni Celsjusza.

Dopłaty do cen energii

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie