Polacy bardzo lubią spędzać wolny czas na grillowaniu i biesiadowaniu z bliskimi. Niestety mięso, które rzucamy na ruszt, bardzo często jest tłuste, przez co ciężkostrawne. Pokazujemy kilka sposobów na to, by grillowane potrawy stały się mniej kaloryczne. Tłuste kiełbasy, kaszanki i mięsa warto zastąpić chudym drobiem. Ciężkie sosy do potraw z grilla niech ustąpią miejsca dipom, bazującym na jogurtach naturalnych oraz świeżych ziołach.
Zamiast kiełbasy: Przepis na grillowany schab
Zobacz, jak jeszcze możesz oszukać zbędne kalorie, spożywając potrawy z grilla.
Źródło: Agencja TVN/x-news
Jest coraz więcej zwolenników zmiany grilla węglowego na elektryczny. Polecamy poradnik:
Grille elektryczne, które sprawdzą się nie tylko w ogrodzie

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera