Rośliny strączkowe w niezwykłym wydaniu. Przepisy (WIDEO)

redakcja.regiodom
Ciasto z czerwonej fasoliRośliny strączkowe w niezwykłym wydaniu. Przepisy (WIDEO)
Ciasto z czerwonej fasoliRośliny strączkowe w niezwykłym wydaniu. Przepisy (WIDEO) Dzień Dobry TVN/x-news
Strączki to szeroka rodzina, która nie ogranicza się tylko do znanych wszystkim grochu i fasoli. Zobacz przepisy na dania z wykorzystaniem roślin strączkowych.

Kucharz Piotr Kucharski przygotowuje dania z roślinami strączkowymi w roli głównej. Ekspert mówi również, jak przygotowywać rośliny strączkowe, by po ich zjedzeniu nie mieć wzdęć. Przede wszystkim nie można ich gotować bez namaczania i płukania.

W menu kucharza są potrawy, takie jak: puree z grochu z kotlecikami, sałatka z czarnej soczewicy oraz czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli będące alternatywą dla osób, które nie tolerują glutenu. Ciasto pieczone jest bez mąki. Po upieczeniu należy polać je polewą czekoladową, by deser nie był za suchy.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

Zobacz również: Zapomniane warzywa - topinambur, wężymord, pasternak i jarmuż 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom