Kucharz Piotr Kucharski przygotowuje dania z roślinami strączkowymi w roli głównej. Ekspert mówi również, jak przygotowywać rośliny strączkowe, by po ich zjedzeniu nie mieć wzdęć. Przede wszystkim nie można ich gotować bez namaczania i płukania.
W menu kucharza są potrawy, takie jak: puree z grochu z kotlecikami, sałatka z czarnej soczewicy oraz czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli będące alternatywą dla osób, które nie tolerują glutenu. Ciasto pieczone jest bez mąki. Po upieczeniu należy polać je polewą czekoladową, by deser nie był za suchy.
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Zobacz również: Zapomniane warzywa - topinambur, wężymord, pasternak i jarmuż

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera