Barbara Ritz – szefowa kuchni i restauratorka jest zwolenniczką kuchni fusion. Polega ona na łączeniu tradycyjnych przepisów z różnych zakątków świata w taki sposób, żeby finalnie stworzyć ich nową kulinarną wariację. Restauratorka uwielbia buraki, które postanowiła wykorzystać w swoich przepisach inspirowanych ostatnią wyprawą do Tajlandii.
Dowiedz się:Dlaczego warto wprowadzić kiszonki do diety
Szefowa kuchni pokazuje ulubione przepisy, w których wykorzystuje buraki. Poznaj przepisy na takie pyszności, jak: carpaccio z buraków z krwistymi pomarańczami i kozim serkiem, krem z buraka z trawą cytrynową, chili, imbirem i mlekiem kokosowym, ciasto czekoladowe typu brownie z burakami oraz pyszny sorbet z burakiem.
Mistrzowskie przepisy Barbary Ritz z wykorzystaniem buraków
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Warto przeczytać: Kolorowe odmiany buraków – jakie mają właściwości i jak je jeść
