Według synoptyków wysoka temperatura w Polsce może utrzymać się przez tydzień. Dietetyk Agnieszka Piskała zachęca do jedzenia lodów w upalne dni. Dlaczego akurat lodów? Ponieważ, wbrew obiegowej opinii, jedzenie lodów nie jest tuczące.
Warto przeczytać:Jak samemu zrobić lody w domu
– Spożywamy je w niskiej temperaturze i nasz organizm, by strawić gałkę lodów, musi ją najpierw podgrzać do temperatury naszego żołądka i zainwestować w to dużo energii, czyli ok. 54 kcal. A tymczasem gałka lodów to równowartość około 50 kcal. Czyli jemy i chudniemy – tłumaczy Agnieszka Piskała.
Źródło: TVN24/x-news
Polecamy: 10 przepisów na zdrowe lody domowe

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera