Jak przygotować zdrową i smaczną kolację wigilijną? Pomysł na Wigilię od eksperta
Tradycyjne potrawy wigilijne, takie jak barszcz z uszkami, pierogi, karp, sernik czy kutia, mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Dietetyk dr Bartosz...
Ta dynia jest pyszna i nie musisz obierać jej ze skórki. Polecamy dynię hokkaido
Dynia hokkaido to prawdziwy hit jesieni. Jest bardzo smaczna i wygodna w obróbce, bo nie trzeba jej obierać ze skórki. Ma też znacznie bardziej „poręczne”...
Jak najdłużej utrzymać świeżość pieczywa – jak można odświeżyć pieczywo, gdy stało się czerstwe
Jedni uznają tylko świeże pieczywo. Innym nie przeszkadza, że zostało ono upieczone dzień czy 2 dni wcześniej. Mają swoje sposoby na odświeżenie pieczywa....
Wszystko o mące. Rodzaje mąki, jak ich używać i jaka mąka jest najzdrowsza
Rodzajów mąki jest naprawdę dużo. Z samej pszenicy kilkanaście. Czy wiemy jak ich używać? I jaka jest mąka najlepsza? Na pewno nie tortowa, choć niektórzy dają...
Mięso mielone kupowane w sklepie – co faktycznie się w nim znajduje. Jakie mięso mielone wybierać?
Kotlety mielone często goszczą na naszych stołach. Kto nie ma czasu na mielenie mięsa może kupić paczkowane mięso mielone. Minus taki, że mięso mielone kupowane...
Arbuz – jeść go z pestkami czy bez
Przed jedzeniem pestek z arbuza jedni przestrzegają, mówiąc, że są one rakotwórcze, inni zachwycają się ich właściwościami zdrowotnymi i smakiem. Dowiedz się,...