Kucharz Tomasz Leśniak podzielił się swoją wiedzą o tym, jak wyglądało przygotowywanie posiłków dla piłkarzy reprezentacji Polski podczas Euro 2016 we Francji. W kuchni programu kucharz przygotował na przykład aromatyczną owsiankę na płatkach orkiszowych, dorsza w mące gryczanej, siemieniu lnianym i ziołach z pieczonym batatem, warzywami i sosem mango, duszoną gicz cielęcą z ryżem czerwonym (ulubione danie sportowców przed meczem), warzywami i burakami z serem kozim i orzeszkami pinii oraz bezglutenowe ciasteczka mocno czekoladowe. Leśniak mówi również o tym, jak udało mu się zrzucić 35 kilogramów masy ciała i co było dla niego motywacją, by zadbać o siebie.
Zobacz wideo: Wymarzony dom Grzegorza Krychowiaka
Zobacz, jak kucharz odpowiada na pytanie, co jadł Kuba Błaszczykowski przed meczem, w którym nie strzelił karnego.
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
