Świeżym i pełnowartościowym pieczywem przygotowanym własnoręcznie można cieszyć się dzięki wypiekaczom do chleba. Przygotowany w ten sposób chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących.
Zobacz również: Kuchenka mikrofalowa z funkcją pieczenia chleba
Programy wypiekania: chleb biały czy mieszany, pieczywo francuskie...
Dla urozmaicenia smaku i konsystencji chleba, przy pomocy wypiekacza można dowolnie dobierać poszczególne składniki. Dzięki wyposażeniu urządzenia w 12 programów wypiekania, możliwe jest przygotowanie mieszanki gotowego chleba, ugniatanie ciasta (np. makaronu lub bułeczek), pieczenie ciasta i słodkich chlebów.
Dla wygody użytkowania wypiekacza chleba
Cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie, odbywa się w pojemniku. Wypiekacz wyposażono w funkcję wyboru wielkości bochenka o masie od 750 do 1250 g i stopnia przyrumienienia skórki. Ponadto ma on zdejmowany pojemnik, pokryty specjalną powłoką antyadhezyjną, do której nie przywiera przygotowywane pieczywo; pokrywę z okienkiem umożliwiającą kontrolowanie przebiegu wypiekania. Dodatkowo urządzenie posiada dwa mieszadła, dzięki czemu wszystkie składniki zostaną odpowiednio wymieszane, a ciasto właściwie ugniecione.
Wyposażenie i parametry wypiekacza FA 5152:
- dwa mieszadła,
- wybór wielkości bochenka (750–1250 g),
- powłoka antyadhezyjna zapobiegająca przywieraniu,
- timer,
- 60-minutowa funkcja podtrzymywania temperatury,
- możliwość doboru koloru skórki,
- obudowa termoizolująca,
- pokrywa górna z okienkiem podglądu,
- sterowanie elektroniczne,
- moc 850 W.
