Czy biała kiełbasa powinna być biała? Czy jest kaloryczna? Poradnik wideo

redakcja.regiodom
Biała kiełbasa na WielkanocBiała kiełbasa, która ma różowy kolor, to najgorszy z możliwych tego typu wyrobów.
Biała kiełbasa na WielkanocBiała kiełbasa, która ma różowy kolor, to najgorszy z możliwych tego typu wyrobów. TVN Style/x-news
Jaki kolor powinna mieć dobra biała kiełbasa? Z czego powinno robić się ten wielkanocny przysmak, a jakiś produktów używają w rzeczywistości producenci białej kiełbasy? Odpowiadamy na te i wiele innych pytań na temat jedzenia białej kiełbasy.

Katarzyna Bosacka wyjaśnia wiele rzeczy związanych z produkcją i spożywaniem białej kiełbasy, bez której większość Polaków nie wyobraża sobie Wielkanocnego śniadania. Bosacka sprawdziła m.in. jak się ją produkuje oraz wytłumaczyła, ile powinna zawierać białka. 

Biała kiełbasa powinna być robiona z mięsa wieprzowego. Niestety okazuje się, że większość producentów, szukając oszczędności dodaje do nie również sporo dużo tańszego mięsa drobiowego. Jakie grzechy na sumieniu mają jeszcze producenci? I jak wizualnie ocenić, czy sklepowa biała kiełbasa nie jest naszprycowana chemią?

Polecamy poradnik: Jak zrobić i zaserwować wielkanocny żurek

Źródło: TVN Style/x-news 

Zobacz, co o kaloryczności białej kiełbasy mówi dietetyk Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska. 

Źródło: TVN Style/x-news 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Czy warto kupować dzisiaj mieszkanie?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom