- Chcieliśmy stworzyć połączenie marketu z bazarem i sklepem osiedlowym. Myślę, że nam się to udało. Ludzie nie lubią bezimienności, takiej jaka panuje w dużych hipermarketach. Chcą porozmawiać ze sprzedawcą, posłuchać jego porady - mówi Leszek Woźniak, wiceprezes spółki Radomskie Hale Mięsne. To taka pierwsza w Polsce hala i czwarta w Europie, spełniająca najbardziej wyśrubowane europejskie normy sanitarne. Budynek RHM przy ulicy Wernera ma unikatowy system chłodzenia. Podobne hale mięsne działające na zasadzie nowoczesnego systemu centralnego chłodzenia można spotkać jedynie w Londynie, Monachium i Barcelonie. Tam jednak placówki handlowe stworzono w starych budynkach.
- RHM to miejsce, gdzie będzie można opłacić rachunki, wysłać listy, zagrać w totolotka, zjeść coś, skorzystać z fitness klubu. Wieczorem można się spotkać z przyjaciółmi w klubie muzycznym - mówi Leszek Woźniak.
