Nie łącz pomidora z ogórkiem. Jakich produktów jeszcze nie należy łączyć? (WIDEO)

redakcja.regiodom
Niebezpieczne połączenia produktów spożywczychTych produktów spożywczych nie należy ze sobą łączyć.
Niebezpieczne połączenia produktów spożywczychTych produktów spożywczych nie należy ze sobą łączyć. Dzień Dobry TVN/x-news
Łącząc pomidora z ogórkiem unicestwiamy witaminę C, która jest w pomidorach. Jedna łyżeczka soku z ogórka może zniszczyć witaminę C w czterech kilogramach pomidorów. Są też inne złe połączenia produktów spożywczych. Mogą powstawać nawet niebezpieczne związki.

Niestety takich fatalnych połączeń produktów spożywczych jak ogórek z pomidorem  jest więcej. Należą do nich między innymi: herbata z cytryną, czerwone wino podawane do czerwonego mięsa czy przysłowiowy śledzik w oleju. Właśnie takie połączenia dość często goszczą na naszych stołach. Ale, jak wyjaśnia dietetyk Agnieszka Piskała, łączenie tych produktów spożywczych może być niebezpieczne. Dlaczego? Jakich jeszcze "niebezpiecznych związków" powinniśmy unikać? 

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

Polecamy: Czystek, który działa zbawiennie na nasz organizm 

Czy wiesz, że ryba w oleju nie daje nam tyle dobrodziejstwa, jak się nam wydaje, a połączenie czerwonego wina z czerwonym mięsem jest bardzo niekorzystne dla naszego organizmu.

_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_ 

Warto przeczytać: Te warzywa wracają do łask - topinambur, wężymord, pasternak i jarmuż 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom