Niestety takich fatalnych połączeń produktów spożywczych jak ogórek z pomidorem jest więcej. Należą do nich między innymi: herbata z cytryną, czerwone wino podawane do czerwonego mięsa czy przysłowiowy śledzik w oleju. Właśnie takie połączenia dość często goszczą na naszych stołach. Ale, jak wyjaśnia dietetyk Agnieszka Piskała, łączenie tych produktów spożywczych może być niebezpieczne. Dlaczego? Jakich jeszcze "niebezpiecznych związków" powinniśmy unikać?
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Polecamy: Czystek, który działa zbawiennie na nasz organizm
Czy wiesz, że ryba w oleju nie daje nam tyle dobrodziejstwa, jak się nam wydaje, a połączenie czerwonego wina z czerwonym mięsem jest bardzo niekorzystne dla naszego organizmu.
_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_
Warto przeczytać: Te warzywa wracają do łask - topinambur, wężymord, pasternak i jarmuż
