Kostki rosołowe bez tajemnic. Wpływ glutaminianu sodu na nasze zdrowie (WIDEO)

redakcja.regiodom
Kostki rosołowe powinniśmy wyeliminować z naszej kuchniBisacka zachęca, żeby kupną kostkę rosołową zastąpić lubczykiem.
Kostki rosołowe powinniśmy wyeliminować z naszej kuchniBisacka zachęca, żeby kupną kostkę rosołową zastąpić lubczykiem. Professionell-Pflegende (Pixabay.com)
Prowadząca program "Wiem, co jem" Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę kostkę rosołową i wytłumaczyła, na czym polega syndrom tzw. "chińskiej restauracji". Zobacz, co wchodzi w skład kostki rosołowej.

Dlaczego kostki rosołowe są tak popularne, skoro zawierają niezdrowy dla nas glutaminian sodu? Eksperta mówi o tym, co kostka rosołowa ma wspólnego z tzw. syndromem "chińskiej restauracji" i jak się on objawia. Bosacka przypomina również, co zwierają kostki rosołowe ze sklepu oraz mówi, że produkt ten występuje też w wersji bio. Czy jednak kostka rosołowa bio jest zdrowsza od tradycyjnych kostek?

 Warto przeczytać: Jak uprawiać lubczyk ogrodowy

Zobacz, jaki wpływ na zdrowie ma glutaminian sodu oraz w jakich produktach można go znaleźć.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Katarzyna Bosacka wyjaśnia, w jakich produktach można znaleźć glutaminian sodu. 

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom