Jak zdrowo smażyć jedzenie (WIDEO)

redakcja.regiodom
Zdrowe smażenie potraw jest możliweJak zdrowo smażyć jedzenie (WIDEO)
Zdrowe smażenie potraw jest możliweJak zdrowo smażyć jedzenie (WIDEO) bykst (Pixabay.com)
Nie musisz rezygnować ze smażonych potraw! Pamiętaj tylko o zasadach zdrowego smażenia.

Większość z nas uważa, że smażenie jest najmniej zdrową formą obróbki termicznej żywności. Jeśli jednak będziemy pamiętać o kilku "Zdrowych" zasadach, nie musimy wcale rezygnować z ulubionych smażonych potraw. Po pierwsze zawsze stawiajmy na patelnię dobrej jakości, a do smażenia używajmy tylko świeżego oleju. Wbrew powszechnej opinii do smażenia nie nadaje się olej rzepakowy, lniany, a nawet oliwa z oliwek. Najlepiej do smażenia używać oleju słonecznikowego lub kokosowego.

PORADNIK: Warto wiedzieć o tłuszczach: smalcu, maśle, oliwie, olejach I margarynie 

Zobacz, co jeszcze warto wiedzieć o smażeniu potraw? 

Źródło: Agencja TVN/x-news

Dowiedz się: Jak grillować bezglutenowo i ze smakiem

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najem krótkoterminowy - czy zmienią się zasady?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na regiodom.pl RegioDom