Jak zdrowo smażyć jedzenie (WIDEO)

redakcja.regiodom
Zdrowe smażenie potraw jest możliweJak zdrowo smażyć jedzenie (WIDEO)
Zdrowe smażenie potraw jest możliweJak zdrowo smażyć jedzenie (WIDEO) bykst (Pixabay.com)
Nie musisz rezygnować ze smażonych potraw! Pamiętaj tylko o zasadach zdrowego smażenia.

Większość z nas uważa, że smażenie jest najmniej zdrową formą obróbki termicznej żywności. Jeśli jednak będziemy pamiętać o kilku "Zdrowych" zasadach, nie musimy wcale rezygnować z ulubionych smażonych potraw. Po pierwsze zawsze stawiajmy na patelnię dobrej jakości, a do smażenia używajmy tylko świeżego oleju. Wbrew powszechnej opinii do smażenia nie nadaje się olej rzepakowy, lniany, a nawet oliwa z oliwek. Najlepiej do smażenia używać oleju słonecznikowego lub kokosowego.

PORADNIK: Warto wiedzieć o tłuszczach: smalcu, maśle, oliwie, olejach I margarynie 

Zobacz, co jeszcze warto wiedzieć o smażeniu potraw? 

Źródło: Agencja TVN/x-news

Dowiedz się: Jak grillować bezglutenowo i ze smakiem

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom