Wakacje to sezon grillowy. Jan Kuroń pokazuje, jak usmażyć idealną kiełbasę na grillu. Kucharz mówi o tym, czym kierować się podczas wybierania kiełbasy na grilla. Ważna jest nie tylko procentowa zawartość mięsa, ale i jego rodzaj.
Zobacz przepis: Kiełbaski z grilla nadziewane fetą
Większość z nas zastanawia się, czy przed włożeniem kiełbasy na ruszt powinniśmy ją przecinać. Zdaniem szefa kuchni lepiej tego nie robić, bo zwiększa się tym samym ryzyko, że kiełbasa wyjdzie nam sucha. A jeśli nie możemy powstrzymać się przed nacinaniem kiełbasek, to nie róbmy zbyt dużo cięć. Małą kiełbasę, na przykład Śląską wystarczą trzy nacięcie.
Zobacz również, jakie przekąski przygotować dla niecierpliwych łasuchów?
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Przeczytaj: Porady dietetyka, jak zdrowo podejść do grillowania
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?