Jak dobrze ugrillować kiełbasę? Jan Kuroń radzi (WIDEO)

redakcja.regiodom
Grillowanie kiełbasyWybierając kiełbasę na grilla, warto zwrócić uwagę na zawartość w niej mięsa. Powinniśmy dążyć do tego, żeby było minimum 90 procent mięsa - najlepiej z szynki.
Grillowanie kiełbasyWybierając kiełbasę na grilla, warto zwrócić uwagę na zawartość w niej mięsa. Powinniśmy dążyć do tego, żeby było minimum 90 procent mięsa - najlepiej z szynki. Dzień Dobry TVN/x-news
Kiełbasą z grilla Polska stoi - szczególnie w sezonie letnim. Jednak nie każda kiełbasa z grilla jest smaczna. Zobacz, jak i jaką kiełbasę grillować.

Wakacje to sezon grillowy. Jan Kuroń pokazuje, jak usmażyć idealną kiełbasę na grillu. Kucharz mówi o tym, czym kierować się podczas wybierania kiełbasy na grilla. Ważna jest nie tylko procentowa zawartość mięsa, ale i jego rodzaj.

Zobacz przepisKiełbaski z grilla nadziewane fetą 

Większość z nas zastanawia się, czy przed włożeniem kiełbasy na ruszt powinniśmy ją przecinać. Zdaniem szefa kuchni lepiej tego nie robić, bo zwiększa się tym samym ryzyko, że kiełbasa wyjdzie nam sucha. A jeśli nie możemy powstrzymać się przed nacinaniem kiełbasek, to nie róbmy zbyt dużo cięć. Małą kiełbasę, na przykład Śląską wystarczą trzy nacięcie.
Zobacz również, jakie przekąski przygotować dla niecierpliwych łasuchów?

Źródło:  Dzień Dobry TVN/x-news

PrzeczytajPorady dietetyka, jak zdrowo podejść do grillowania 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

SIM Zagłębie inwestycje pow. zawierciański

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom