Możesz sprawić, by jajko nie miało kształtu jajka. Jak to zrobić? Musisz ugotować tradycyjnie jajko na twardo, następnie zdjąć z niego skorupkę i wsadzić je do foremki. Ważne, by jajko było jeszcze ciepłe. Wieczko foremki mocno dokręć. Gdy jajko wystygnie wciśnij plastikową płytkę od spodu foremki, by wyjąć kwadratowe jajko.
Dowiedz się również: Jak gotować jajka bez skorupek
Pojemnik do kształtowania jajek jest zrobiony z tworzywa sztucznego dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Można go myć w zmywarce do naczyń.
Foremka ma wymiary: 6,7 x 6,7 x 9,0 cm. Można ją kupić za około 25 złotych.

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera