Jaja faszerowane są prostą przystawką i alternatywą dla klasycznych jajek na twardo podawanych z majonezem lub sosem tatarskim, która sprawdzi się na każdej imprezie.
Warto zobaczyć: Jak oryginalnie udekorować faszerowane jajka
Aby przygotować prezentowane w wideo faszerowane jajka, przygotuj:
- 3 kurze jaja,
- cebulę pokrojoną w drobną kostkę,
- ok. 5 pieczarek na trzy jajka (startych na grubej tarce),
- odrobinę oleju,
- szczyptę pieprzu i soli,
- zieloną cebulkę lub rzeżuchę (idealnie komponuje się z jajkami),
- natkę pietruszki,
- łyżkę majonezu.
Jeden z przepisów na jaja faszerowane pieczarkami pokazuje autor vloga "Kocham Gotować"
Źródło: Kocham Gotować/x-news

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera