Jajka faszerowane pieczarkami: przepis (WIDEO)

redakcja.regiodom
Jaja faszerowane pieczarkamiJajka faszerowane pieczarkami: przepis (WIDEO)
Jaja faszerowane pieczarkamiJajka faszerowane pieczarkami: przepis (WIDEO) Kocham Gotować/x-news
Jaja faszerowane to przystawka, która sprawdzi się w różnych okolicznościach.

Jaja faszerowane są prostą przystawką i alternatywą dla klasycznych jajek na twardo podawanych z majonezem lub sosem tatarskim, która sprawdzi się na każdej imprezie. 

Warto zobaczyć: Jak oryginalnie udekorować faszerowane jajka

Aby przygotować prezentowane w wideo faszerowane jajka, przygotuj:

  • 3 kurze jaja,
  • cebulę pokrojoną w drobną kostkę, 
  • ok. 5 pieczarek na trzy jajka (startych na grubej tarce),
  • odrobinę oleju,
  • szczyptę pieprzu i soli,
  • zieloną cebulkę lub rzeżuchę (idealnie komponuje się z jajkami),
  • natkę pietruszki,
  • łyżkę majonezu.

Jeden z przepisów na jaja faszerowane pieczarkami pokazuje autor vloga "Kocham Gotować"

Źródło: Kocham Gotować/x-news 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na regiodom.pl RegioDom