Dietetyk Urszula Somow opowiada o zdrowotnych właściwościach grzybów. – Nie wiem skąd się wziął mit, że grzyby to tylko smak i zapach, bo one są naprawdę bardzo zdrowe i mają dużo składników mineralnych – stwierdza. Dietetyk zwraca szczególną uwagę na właściwości antynowotworowe grzybów. – Nawet zwykła pieczarka kupiona w sklepie zawiera związki, które działają antynowotworowo – dodaje. Należy jednaj pamiętać, że lepiej i zdrowiej jeść grzyby uprawiane w warunkach bardziej izolowanych od tych które rosną w lesie.
Też działają przeciwnowotworowo: Śliwka w naszej diecie. Przepisy ze śliwką w roli głównej
Źródło: TVN24/x-news

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera