Dietetyk Urszula Somow opowiada o zdrowotnych właściwościach grzybów. – Nie wiem skąd się wziął mit, że grzyby to tylko smak i zapach, bo one są naprawdę bardzo zdrowe i mają dużo składników mineralnych – stwierdza. Dietetyk zwraca szczególną uwagę na właściwości antynowotworowe grzybów. – Nawet zwykła pieczarka kupiona w sklepie zawiera związki, które działają antynowotworowo – dodaje. Należy jednaj pamiętać, że lepiej i zdrowiej jeść grzyby uprawiane w warunkach bardziej izolowanych od tych które rosną w lesie.
Też działają przeciwnowotworowo: Śliwka w naszej diecie. Przepisy ze śliwką w roli głównej
Źródło: TVN24/x-news
Czy warto kupować dzisiaj mieszkanie?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?