W źle przechowywanej żywności mogą pojawić się groźne dla nas listerie i śluzowce. O tym, jak się ich ustrzec i jakie błędy najczęściej popełniamy pakując jedzenie, opowada Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, Marzena Pawlicka z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i dietetyk Agnieszka Piskała.
Zobacz wideo: Pojemniki i gadżety do trzymania żywności w lodówce
Dlaczego niektóre pojemniki do przechowywania żywności są niebezpieczne?
_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_
Zdaniem eksperta folia aluminiowa i spożywcza to najgorsze rozwiązanie, jeżeli chodzi o przechowywanie żywności! Zobacz, dlaczego tak jest oraz czy pojemniki na żywność są zdrowe.
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera