Dowiedz się, czym przechowywać wędlinę, mięso, a w czym ser.
W źle przechowywanej żywności mogą pojawić się groźne dla nas listerie i śluzowce. O tym, jak się ich ustrzec i jakie błędy najczęściej popełniamy pakując jedzenie, opowada Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, Marzena Pawlicka z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i dietetyk Agnieszka Piskała.
Dlaczego niektóre pojemniki do przechowywania żywności są niebezpieczne?
_Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news_
Zdaniem eksperta folia aluminiowa i spożywcza to najgorsze rozwiązanie, jeżeli chodzi o przechowywanie żywności! Zobacz, dlaczego tak jest oraz czy pojemniki na żywność są zdrowe.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.