Turbogrill w domu. Co to takiego?

Katarzyna Piojda
Katarzyna Piojda
TurbogrillPrzy użyciu termogrilla przyrządzisz mięso, ryby czy warzywa.
TurbogrillPrzy użyciu termogrilla przyrządzisz mięso, ryby czy warzywa. Maxx Cuisine
Turbogrill wygląda, jak toster. Nadaje się jednak nie tylko do opiekania kanapek, ale też do grillowania potraw w wersji domowej.

Turbogrill (nazywany również termogrillem) to grill do użytku w warunkach domowych. Jest to grill o mocy 2000 W, do którego nie potrzeba ani rozpałki, ani brykietu. Płyty grillowe mają ceramiczną powłokę. Ta zabezpiecza przed przywieraniem potraw. Górna powłoka jest ruchoma.

Też się przyda: Deska kuchenna z płytką do serwowania i grillowania 

To urządzenie typu dwa w jednym. Jeśli dwie niewielkie płyty zetkną się ze sobą, mamy możliwość przyrządzania potraw. Wtedy turbogrill można wykorzystać do opiekania tostów, smażenia mięsa lub podpiekania warzyw. Po rozłożeniu płyt otrzymujemy sporą powierzchnię do grillowania, choćby mięsa, ryb i warzyw. Potrawy mogą być mniej lub bardziej przypieczone lub podsmażone. Urządzenie ma bowiem regulator temperatury. Ma także lampkę kontrolną informującą o tym, że urządzenie jest włączone. 

Wysokie ceny gazu. Gazprom szantażuje Europę.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie