Pakowanie próżniowe uważa się za jedną z najlepszych metod przechowywania żywności. To dlatego, że całe powietrze jest usuwane z opakowania. Potem to opakowanie jest zgrzewane hermetycznie.
Artykuły spożywcze zapakowane w ten sposób są chronione przed szkodliwym działaniem powietrza, wysychaniem i rozwojem bakterii. Produkty dłużej zachowują świeżość, nawet o parę miesięcy.
Chłodziarko-zamrażarka LCV-920 NFX VAC Mastercook ma system pakowania próżniowego, tzw. Vac Packer. System, znajdujący się w dodatkowej szufladzie, jest prosty w obsłudze. Produkt umieszczony w folii do pakowania próżniowego wkładamy do maszynki. Ta "wysysa" powietrze i szczelnie zamyka całość, zgrzewając przy tym hermetycznie woreczek.
Lodówka ma wyświetlacz LCD podświetlany na niebiesko, system samorozmrażania, funkcję szybkiego chłodzenia napojów oraz stelaż na wino. Drzwi chłodziarko-zamrażarki same się zamykają. Sprzęt ma klasę energetyczną A+ oraz funkcje Eco i Wakacje. Te pozwalają na mniejsze zużycie energii podczas dłuższej nieobecności w domu.
Lodówka kosztuje około 3,2 tys. zł.
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?