1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Kasza gryczana...
fot. u111116 (Pixabay.com)

Kasza gryczana
Kasza gryczana to wyjątkowo zdrowy dodatek do dań (lub ich podstawa). Dobrze ugotowana, będzie smakować każdemu.

2 z 7
Niepalona kasza gryczana...
fot. Hugok38 (Pixabay.com)

Niepalona kasza gryczana
Coraz częściej można kupić niepalona kaszę gryczaną. Ma ona delikatniejszy smak niż tradycyjna palona (i jasny kolor). To od niej warto zacząć wprowadzanie kaszy gryczanej do naszej kuchni.

3 z 7
Kasza gryczana palona...
fot. Nechaev (Pixabay.com)

Kasza gryczana palona
Kasza gryczana palona ma wyrazisty smak. Może być łamana lub nie. Najlepiej kupować ją na wagę (również w torebkach), a nie w foliowych woreczkach.

4 z 7
Kasza gryczana...
fot. Monicore (Pixabay.com)

Kasza gryczana
Dobrze ugotowana kasza gryczana pasuje do wielu dań. Może zastąpić ziemniaki lub ryż. Bardzo smacznym (i modnym) daniem są różne "kaszotta" - czyli risotto, w którym ryż zastąpiono kaszą.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Prestiżowa nagroda dla Polaków. Przeszklona rezydencja zachwyca świat

Prestiżowa nagroda dla Polaków. Przeszklona rezydencja zachwyca świat

Jak urządzić mały balkon w bloku? Inspiracje na wiosnę 2025

Jak urządzić mały balkon w bloku? Inspiracje na wiosnę 2025

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Zobacz również

Tak przedłużysz trwałość kwiatów w wazonie. Wystarczy jedna rzecz

Tak przedłużysz trwałość kwiatów w wazonie. Wystarczy jedna rzecz

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć