Nawet mieszkając w centrum dużego miasta, można uprawiać własne warzywa i gotować bazując na samodzielnie uprawianych składnikach. Tak robi właśnie Piotr Kucharski, który mieszka we Wrocławiu. Napisał on książkę na ten temat – "Miejski farmer. Z ogrodu na talerz". Autor udziela w niej wielu praktycznych porad. Publikacja podzielona jest na pory roku, a przy każdej jest:
- opis prac ogrodowych, wykonywanych w danym sezonie,
- informacje, co zbierzemy w tym terminie,
- praktyczne przepisy kulinarne z wykorzystaniem zbiorów z własnej uprawy.
Dania prezentowane przez Piotra Kucharskiego są bardzo różne – pomysły na obiad (dania główne, zupy), przekąski, sałatki, dodatki do chleba, jak również – napoje i desery. Dla każdego coś dobrego ;)
Możesz mieć tę publikację: Zobacz, jak łatwo wygrać książkę "Miejski farmer"
Piotr Kucharski zachęca do uprawy warzyw na balkonie. W tym roku wyhodował już dorodny rabarbar, który wykorzystał w kuchni.
Wideo pokazujące kilka ciekawych pomysłów opisanych w książce "Miejski farmer"
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Polecamy poradnik: Jak uprawiać ziemniaki na balkonie

