1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Śliwki...
fot. congerdesign (Pixabay.com)

Śliwki
Powidła robi się na koniec sezonu śliwkowego, bo śliwki muszą być mocno dojrzałe. Łatwo to poznać, ponieważ dojrzałe owoce zaczynają się marszczyć przy ogonku.

2 z 4
Powidła śliwkowe...
fot. RitaE (Pixabay.com)

Powidła śliwkowe
Dobrze wysmażone powidła to dosyć czasochłonny proces. Śliwki należy smażyć godzinę każdego dnia przez około tydzień. To sposób na naturale wydobycie słodyczy śliwek.

3 z 4
Kruche ciasto ze śliwkami posypane kruszonką to przysłowiowe...
fot. Fot. pixel2013 (Pixbay.com)

Kruche ciasto ze śliwkami posypane kruszonką to przysłowiowe niebo w gębie.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Polecamy

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć