Wiele osób kocha gadżety, a sklepy są ich pełne. Niestety często gadżety kupowane do kuchni nie zdają swojego zadania i okazują się całkowicie bezużyteczne. Wtedy nie tylko zajmują cenne miejsce, ale i są zbieraczami kurzu i brudu. Wśród zbędnych gadżetów kuchennych są naczynia i przyrządy wykorzystywane do gotowania jajek, takie jak np.: minutnik, pojemniki do gotowania jajek w koszulkach oraz do formowania jajek gotowanych na twardo.
Zobacz wideo: Kuchenne gadżety prezentowane przez Annę Nowak-Ibisz
Wybierając sprzęt i przyrządy kuchenne powinniśmy patrzeć na ich praktyczne zastosowanie oraz na to, jak dużo miejsca zajmują. Osoby ceniące sobie przestrzeń w kuchni mogą na przykład zamienić tradycyjny durszlak na model silikonowy, który po złożeniu zajmuje niewiele miejsca. Podobnie wygląda sytuacja w przypadku wyboru lejka.
Jan Kuroń pokazuje i wyjaśnia, jakie foremki są najbardziej praktyczne przy domowych wypiekach oraz na jakie produkty postawić podczas porządków i zmywania.
Zobacz, jak posegregować sprzęt kuchenny, by pozostawić tylko niezbędne przedmioty.
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Warto zobaczyć: Jak urządzić kuchnię z pomysłem
