5 z 9

fot. Scott Darbey from Canada/wikimedia.commons CC BY-SA 2.0
Pieprznik żyłkowany (pieprznik żółty)
Pieprznik żyłkowany jest podobny do trąbkowego. Pomylenie tych grzybów niczym nie grozi, bo obydwa gatunki są jadalne.
licencja
6 z 9

fot. Archenzo/modified by Ak ccm/wikimedia.commons CC BY-SA 3.0
Pieprznik szary
Ten grzyb ma ciemniejsze zabarwienie niż pieprznik trąbkowy. To również grzyb jadalny.
licencja
7 z 9

fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0
Lejkowniczek pełnotrzonowy
To grzyb, który w Polsce nie występuje często. Jest jadalny.
licencja
8 z 9

fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 3.0
Lisówka pomarańczowa
Ten grzyb jest też zwany fałszywą kurką lub kurką jadowitą. Jest niejadalny i powoduje zatrucia pokarmowe. Jednak, ze względu na kolor, łatwiej go pomylić z pieprznikiem jadalnym (kurką) niż trąbkowym.
licecncja