1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Kasztany jadalne można uprawiać w Polsce. Najlepiej jednak...
fot. SalvatoreMonetti (Pixabay.com)

Kasztany jadalne można uprawiać w Polsce. Najlepiej jednak drzewa te radzą sobie w cieplejszych rejonach kraju. Kasztany jadalne wytrzymują temperaturę do –30°C. Niestety, gdy temperatura spada poniżej –30°C lub mróz utrzymuje się długo, rośliny te mogą przemarzać.

2 z 7
Marony to jadalne kasztany. Na pierwszy rzut oka nie różnią...
fot. Jarosław Mikietyński

Marony to jadalne kasztany. Na pierwszy rzut oka nie różnią się niczym od zwykłych kasztanów.

3 z 7
Maron – owoc kasztana jadalnego. Charakterystyka i...
fot. JACLOU-DL (Pixabay.com)

Maron – owoc kasztana jadalnego. Charakterystyka i właściwości

4 z 7
Kasztan jadalny należy do innej rodziny roślin (bukowate)...
fot. Katarzyna Laszczak

Kasztan jadalny należy do innej rodziny roślin (bukowate) niż kasztanowiec (mydleńcowate).

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Zobacz również

Domy ze schronami to prawdziwy hit. Polacy zaczęli myśleć inaczej

ROZMOWA
Domy ze schronami to prawdziwy hit. Polacy zaczęli myśleć inaczej

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera