1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Zielona kolendra...
fot. Nayuta (Pixabay.com)

Zielona kolendra
Świeża, zielona kolendra przypomina natkę pietruszki - i tak samo, jak ona, jest zdrowa. Pamiętajmy, że świeże liście kolendry przy długim gotowaniu traci kolor i smak. Dlatego należy dodawać je do potraw pod sam koniec przygotowywania.

2 z 5
Kolendra w nasionach...
fot. PdPics (Pixabay.com)

Kolendra w nasionach
Nasiona kolendry stosuje się po wysuszeniu. Można je dodawać do potraw w całości, ale też mielone lub młotkowane.

3 z 5
Siewka kolendry...
fot. WhiskerFlowers (Pixabay.com)

Siewka kolendry
Kolendra schodzi po ok. dwóch tygodniach. Można ją wysiewać wprost do gruntu, ale dobrze też udaje się w doniczkach.

4 z 5
Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i...
fot. Fot. Hans (Pixabay.com)

Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i drugie są smaczne i aromatyczne, ale mają nieco odmienny smak i zapach.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak przedłużysz trwałość kwiatów w wazonie. Wystarczy jedna rzecz

Tak przedłużysz trwałość kwiatów w wazonie. Wystarczy jedna rzecz

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Zobacz również

Tak przedłużysz trwałość kwiatów w wazonie. Wystarczy jedna rzecz

Tak przedłużysz trwałość kwiatów w wazonie. Wystarczy jedna rzecz

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera