1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Nayuta (Pixabay.com)
Zielona kolendra
Świeża, zielona kolendra przypomina natkę pietruszki - i tak samo, jak ona, jest zdrowa. Pamiętajmy, że świeże liście kolendry przy długim gotowaniu traci kolor i smak. Dlatego należy dodawać je do potraw pod sam koniec przygotowywania.
2 z 5

fot. PdPics (Pixabay.com)
Kolendra w nasionach
Nasiona kolendry stosuje się po wysuszeniu. Można je dodawać do potraw w całości, ale też mielone lub młotkowane.
3 z 5

fot. WhiskerFlowers (Pixabay.com)
Siewka kolendry
Kolendra schodzi po ok. dwóch tygodniach. Można ją wysiewać wprost do gruntu, ale dobrze też udaje się w doniczkach.
4 z 5

fot. Fot. Hans (Pixabay.com)
Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i drugie są smaczne i aromatyczne, ale mają nieco odmienny smak i zapach.