2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Rolnicy znów wyjechali na drogi. Już zapowiedzieli kolejne protesty [ZDJĘCIA]

NOWE
Rolnicy znów wyjechali na drogi. Już zapowiedzieli kolejne protesty [ZDJĘCIA]

PKS Tour Jelenia Góry rozpoczął kursy nad Bałtyk

PKS Tour Jelenia Góry rozpoczął kursy nad Bałtyk

Polecamy

Jak usunąć stary silikon wokół wanny i umywalki? Bez problemu zrobisz to sam

Jak usunąć stary silikon wokół wanny i umywalki? Bez problemu zrobisz to sam

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Żółte plamy w brodziku spędzały mi sen z powiek. Ta pasta uratowała mój prysznic

Żółte plamy w brodziku spędzały mi sen z powiek. Ta pasta uratowała mój prysznic