1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Świąteczna potrawa...
fot. TERESA KASPRZYCKA (123rf)

Świąteczna potrawa
Na Święta przygotowujemy dużo jedzenia. Przeważnie - o wiele za dużo. Warto zadbać o to, żeby się nie zmarnowało.

2 z 6
Jedzenie, które zostało po Świętach...
fot. Magdalena Kmita-Kulesza

Jedzenie, które zostało po Świętach
W folię nie owijaj wędlin, warzyw i owoców, bo przyspieszysz ich pleśnienie. Dania rybne należy zakrywać, by ich zapach nie zdominował innych potraw trzymanych w lodówce.

3 z 6
Jedzenie w lodówce...
fot. Antonio Truzzii (123rf)

Jedzenie w lodówce
Plastikowe pudełeczko chronią żywność przed wysychaniem i sprawiają, że zapachy nie rozprzestrzeniają się i nie mieszają.

4 z 6
Przechowywanie jedzenia w lodówce...
fot. Pexels Pixabay.com

Przechowywanie jedzenia w lodówce
Dużym ułatwieniem w przechowywaniu jedzenia są również woreczki próżniowe, dzięki którym jeszcze dłużej przechowywana żywność będzie świeża.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Zobacz również

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem