1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. TERESA KASPRZYCKA (123rf)
Świąteczna potrawa
Na Święta przygotowujemy dużo jedzenia. Przeważnie - o wiele za dużo. Warto zadbać o to, żeby się nie zmarnowało.
2 z 6

fot. Magdalena Kmita-Kulesza
Jedzenie, które zostało po Świętach
W folię nie owijaj wędlin, warzyw i owoców, bo przyspieszysz ich pleśnienie. Dania rybne należy zakrywać, by ich zapach nie zdominował innych potraw trzymanych w lodówce.
3 z 6

fot. Antonio Truzzii (123rf)
Jedzenie w lodówce
Plastikowe pudełeczko chronią żywność przed wysychaniem i sprawiają, że zapachy nie rozprzestrzeniają się i nie mieszają.
4 z 6

fot. Pexels Pixabay.com
Przechowywanie jedzenia w lodówce
Dużym ułatwieniem w przechowywaniu jedzenia są również woreczki próżniowe, dzięki którym jeszcze dłużej przechowywana żywność będzie świeża.