1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Adrian Wykrota
Sezon na szparagi trwa krótko - warto się pospieszyć
Odpowiednio podane szparagi będą ozdobą każdego stołu.
2 z 5

fot. Fot. Innviertlerin (Pixabay.com)
Szparagi to młode pędy szparagu lekarskiego. W zależności od sposobu uprawy są m.in. białe i zielone. Obydwa typy różnią się nieco smakiem - warto spróbować obu.
3 z 5

fot. Fot. MPM<span style="color: #363636; background-color: transparent; font-family: "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, sans-serif;">
Szparagi najlepiej gotować w wysokim garnku, który pozwoli przygotować warzywa w całości, bez konieczności dzielenia na mniejsze części czy wiązania ich sznurkiem. Warto również, by miał wewnątrz koszyczek do odcedzania.
4 z 5

fot. Fot. domeckopol (Pixabay.com)
Pomysł na atrakcyjne podanie szparagów.