1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. 123RF
Zupa krem z dyni
Dynia smakuje przede wszystkim jesienią, bo rozgrzewa. Większość z nas je dynie w postaci zupy lub kremu, tymczasem można z niej przygotować dużo więcej pysznych dań.
2 z 6

fot. Pexels (Pixabay.com)
Dynia
Dynia jest superproduktem sezonu jesiennego. Nie tylko dobrze smakuje, ale ma też wspaniały wpływ na nasz organizm, ponieważ jest bogata w witaminy i minerały.
3 z 6

fot. 123RF
Placki dyniowe
Dynię można jest na słodko, choćby w plackach, owsiance, koktajlu mlecznym oraz w kremie używanym do wypieku ciast.
4 z 6

fot. Fot. Tomasz_Mikolajczyk (Pixabay.com)
Krem z dyni, podobnie jak zupę dyniową można serwować z grzankami.