Sezon grillowy w Polsce trwa najczęściej od początku majówki aż do końca wakacji, choć i w cieplejsze wrześniowe dni jeszcze można spokojnie pogrillować. Przez te kilka miesięcy w ruch ruszają grille, na których lądują przeróżne mięsa: od karkówki, szynki, żeberek, przez kiełbasy, filety z kurczaka np. w postaci szaszłyków i skrzydełka, po ryby. Coraz częściej również grillujemy warzywa i owoce, a także sery, które świetnie uzupełniają paletę smaków na stole wystawionym na działce, czy ogródku.
A przecież grillować każdy może – chciałoby się powiedzieć. Może to i prawda, ale czy każdy potrafi? Zapewne wielu z Was czuje się Mistrzem Grilla, bo od lat przygotowuje karkówkę, którą podczas biesiad chwalą wszyscy. Ale może coś jeszcze można poprawić? Może robisz coś nie tak?
Jak więc grillować, by było zarówno zdrowo, jak i smacznie? Oto 10 najczęstszych błędów, które wielu popełnia podczas organizowania grilla. Możecie je wyeliminować. Sprawdźcie koniecznie!
Rozpocznij sezon grillowy
