1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Żurek Wielkanocny to obowiązkowa potrawa na świątecznym...
fot. zi3000/Getty Images

Żurek Wielkanocny to obowiązkowa potrawa na świątecznym stole.

2 z 4
Żur czu barszcz biały...
fot. Winiary

Żur czu barszcz biały
Żur i barszcz biały wyglądają i smakują podobnie. Różnice są subtelne, ale jednak są.

3 z 4
Zarówno żurek, jak i barszcz biały można podać w chlebie....
fot. Fot. Anna Bizoń<span>&nbsp;(

Zarówno żurek, jak i barszcz biały można podać w chlebie. Specjalne chlebki można kupić w sklepie lub upiec samodzielnie. Górę chleba należy odciąć, wyjąć miąższ (przy skórce trzeba pozostawić ok. 2 cm miąższu).  Przed napełnieniem chlebków zupą należy je podpiec przez kilkanaście minut w 180 stopniach Celsjusza.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Domy ze schronami to prawdziwy hit. Polacy zaczęli myśleć inaczej

ROZMOWA
Domy ze schronami to prawdziwy hit. Polacy zaczęli myśleć inaczej

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Polecamy

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Pomidory idealne na balkon i do ogrodu. Te odmiany zaskoczą smakiem oraz kolorem

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć

Mieszkanie do 1000 zł? To wciąż możliwe, ale musisz się spieszyć