5 z 10

fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC-BY SA 3.0
Suchogrzybek oprószony
To kolejny grzyb tradycyjnie zaliczany do podgrzybków (i też zwany zajączkiem).
licencja
6 z 10

fot. Lukas from London, England/wikimedia.commons CC BY-SA 2.0
Parkogrzybek czerwonawy
To grzyb o wyraźnie czerwonawym zabarwieniu kapelusza. Jest jadalny.
licencja
7 z 10

fot. Dr. Hans-Günter Wagner/wikimedia.commons CC-BY SA 2.0
Goryczak żółciowy
Ten grzyb (zwany czasem potocznie szatanem) można pomylić głównie z podgrzybem brunatnym. Goryczak nie jest trujący, ale ma bardzo gorzki smak. To grzyb niejadalny.
licencja
8 z 10

fot. H. Krisp/wikimedia.commons CC BY-SA 3.0
Gorzkoborowik żółtopory
Ten grzyb ma ubarwienie zbliżone do niektórych podgrzybków. To grzyb trujący, powodujący zatrucia pokarmowe.
licencja