1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani....
fot. Katarzyna Laszczak

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajka kania

W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani. Jednak zbierając te grzyby, trzeba również zwracać uwagę na wygląd i cechy trzonu, które odróżniają czubajki kanie od niejadalnych, a nawet trujących gatunków.

Zobacz również

Wielu ludzi nad Lubianką pierwszego maj. Korzystali z pięknej pogody [ZDJĘCIA]

Wielu ludzi nad Lubianką pierwszego maj. Korzystali z pięknej pogody [ZDJĘCIA]

Podejrzany o próbę podpalenia synagogi w Warszawie w rękach policji

Podejrzany o próbę podpalenia synagogi w Warszawie w rękach policji

Polecamy

Jak wyczyścić szklany wazon w kilka chwil? Ten popularny napój gazowany działa cuda!

Jak wyczyścić szklany wazon w kilka chwil? Ten popularny napój gazowany działa cuda!

Remont mieszkania: sprawdź, co może cię „wykończyć” podczas urządzania czterech kątów

Remont mieszkania: sprawdź, co może cię „wykończyć” podczas urządzania czterech kątów

Planujesz zagraniczne wakacje ze swoim pupilem? Musisz mu wyrobić paszport

Planujesz zagraniczne wakacje ze swoim pupilem? Musisz mu wyrobić paszport