1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay.com
W wygodnym i funkcjonalnym ustawieniu sprzętów i mebli w kuchni pomoże zasada trójkąta roboczego.
2 z 7

fot. pixabay.com
Urządzając kuchnię, warto ustawić sprzęty w takiej kolejności, w jakiej z nich korzystamy podczas przygotowywania potraw. Lodówka powinna się znaleźć w pobliżu zlewozmywaka, a ten - w pobliżu strefy gotowania.
3 z 7

fot. pixabay.com
Układ trójkąta roboczego można zachować i w kuchniach otwartych, i zamkniętych.
4 z 7

fot. pixabay.com
Bywa, że „trójkąt” ma kształt linii prostej. Ważne jest to, że najmniejsza odległość powinna dzielić lodówkę i zlewozmywak oraz zlew i płytę grzewczą. Największa - lodówkę i płytę grzewczą.