
Wybór odpowiedniej patelni może nie być łatwym zdaniem
Dobrze dobrana patelnia może znacznie ułatwić i przyspieszyć przygotowanie posiłku.

Patelnia miedziana
Szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło. Aby smak miedzi nie przenikał do potraw, patelnia do wewnątrz pokryta jest warstwą stali. Jest odporna rdzewienie i ścieranie, ale nie nadaje się do mycia w zmywarce. Dobrze sprawdza się do potraw duszonych i smażonych, ale na sporej ilości tłuszczu.

Patelnia do naleśników
Z taką patelnią możesz zapomnieć o nieudanych plackach na naleśniki!

Patelnie z aromatyzerem
Na pierwszy rzut oka trudno dostrzec, gdzie znajduje się ów aromatyzer. Jest to dodatkowy element w uchwycie od pokrywki, w którym umieszcza się świeże zioła i przyprawy. W trakcie gotowania przenikają one do potrawy, nadając jej wyjątkowy aromat.