1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Atulsomani/Pixabay
Owoce liczi coraz częściej można kupić świeże. A warto to zrobić, bo są smaczne i zdrowe. Najlepsze są jesienią i zimą, bo dojrzewają i są zbierane od października do kwietnia.
2 z 5

fot. xuanduongvan87/Pixabay
Rosnące liczi
Liczi chińskie jest średniej wielkości drzewem. To zdecydowanie ciepłolubna roślina. W Polsce można je uprawiać w doniczce, a nawet wyhodować liczi z pestki.
3 z 5

fot. aleksandra85foto/Pixabay
Owoce liczi
Owoce liczi są pokryte twardą, ale cienką skórką. Łatwo ją zdjąć. Pod nią znajduje się smaczny miąższ, który powinien być biały, oraz niejadalna pestka.
4 z 5

fot. Dmitrii Balabanov/Getty Images, aleksandra85foto/Pixabay
Po kupieniu i zjedzeniu świeżych owoców liczi z pestek można wyhodować roślinę.