9 z 11
To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną...
fot. pixabay.com

Cytryny

To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną naturalnie w naszym kraju i muszą przebyć długą drogę, żeby trafić do naszych sklepów. Skórka bardzo często zawiera chemikalia. Jeśli jednak mamy dostęp do ekologicznych cytryn, których skórka jest bardzo cienka – możemy ją zjeść. Tutaj świetnie sprawdzi się kandyzowana skórka cytryny lub starta i używana jako dodatek do wypieków i wytrawnych dań.

10 z 11
Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie...
fot. pixabay.com

Kiwi

Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie każdy zostanie jej fanem, to zawiera wiele składników odżywczych i można ją zjeść. Skórki kiwi są pełne błonnika, kwasu foliowego oraz witamin C i E, które mają właściwości przeciwutleniające.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Modny salon z kuchnią – projekty od Doroty Szelągowskiej. Te aneksy kuchenne to hit!

Modny salon z kuchnią – projekty od Doroty Szelągowskiej. Te aneksy kuchenne to hit!

Walka z „kopciuchami” trwa. Te gminy radzą sobie najlepiej

Walka z „kopciuchami” trwa. Te gminy radzą sobie najlepiej

Polecamy

Chcesz mieć piękny ogród wcześniej? Tymi kwiatami zajmij się już w marcu

Chcesz mieć piękny ogród wcześniej? Tymi kwiatami zajmij się już w marcu

Stara obora zmieniła się w przytulny dom. Zobacz niezwykły efekt

Stara obora zmieniła się w przytulny dom. Zobacz niezwykły efekt

Jaką bramę garażową wybrać? Sprawdź, która najlepiej pasuje do twojego domu

Jaką bramę garażową wybrać? Sprawdź, która najlepiej pasuje do twojego domu