1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. MelanieMaier/GettyImages
Dynia hokkaido to nie tylko okaz zdrowia. Smakuje zwłaszcza jesienią, gdy zaczyna się na nią sezon. Od innych odmian dyni odróżnia ją wielkość. Najczęściej nie waży więcej niż dwa, góra trzy kilogramy. Do tego ma piękny, intensywny, pomarańczowy kolor.
2 z 7

fot. timolina/123rf
Dynia hokkaido to wyjątkowo wszechstronne, a przy tym smaczne i zdrowe warzywo. Nadaje się na zupę, danie główne, przekąski i deser.
3 z 7

fot. RitaE (Pixabay.com)
Zupa dyniowa jesienią smakuje najbardziej. Ma niepowtarzalny smak i jest sycąca.
4 z 7

fot. Einladung zum Essen (Pixabay.com)
Frytki dyniowe są, według niektórych, o niebo lepsze niż tradycyjne frytki.