4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Domowy twaróg robi się bardzo łatwo. Oczywiście...
fot. Fot. DianaLavrova (Pixabay.com)

Domowy wyrób sera – jak zacząć przygodę z serowarstwem?

Domowy twaróg robi się bardzo łatwo. Oczywiście najważniejsze jest mleko, a najlepiej, gdy jest ono bezpośrednio od krowy. Może być też zwykłe mleko pasteryzowane. Powinno mieć zawartość tłuszczu nie mniejszą niż 3,2%. Do produkcji domowego twarogu nie nadaje się natomiast mleko z oznaczeniem UHT.

Zobacz również

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Maturzyści z Zespołu Szkół w Połańcu otrzymali świadectwa (ZDJĘCIA)

Maturzyści z Zespołu Szkół w Połańcu otrzymali świadectwa (ZDJĘCIA)

Polecamy

Wyjmij z szafy i wrzuć do dziury w ziemi. Zobaczysz, że nornice uciekną w popłochu

Wyjmij z szafy i wrzuć do dziury w ziemi. Zobaczysz, że nornice uciekną w popłochu

Jaką kosiarkę wybrać? Sprawdź, co jest ważne i wybierz odpowiednie urządzenie

Jaką kosiarkę wybrać? Sprawdź, co jest ważne i wybierz odpowiednie urządzenie

Remonty ruszają na wiosnę, a fachowców ubywa. Zobacz, na kogo najczęściej „polujemy”

Remonty ruszają na wiosnę, a fachowców ubywa. Zobacz, na kogo najczęściej „polujemy”