1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Młode, delikatne cukinie można jeść na surowo. Starsze...
fot. Vitaliy Halenov/GettyImages

Młode, delikatne cukinie można jeść na surowo. Starsze nadają się do gotowania, smażenia, zapiekania i na przetwory. To wyjątkowo wszechstronne warzywa.

2 z 5
Z cukinii można przygotować wiele dań i przetworów na zimę....
fot. Krzys16 (pixabay.com)

Z cukinii można przygotować wiele dań i przetworów na zimę. Jest bardzo smaczna i łatwa w uprawie.

3 z 5
Cukinia ma ładne kwiaty, które można jeść, np. smażone w...
fot. Katarzyna Laszczak

Cukinia ma ładne kwiaty, które można jeść, np. smażone w lekkim cieście. Najlepiej nadają się do tego kwiaty męskie, z których nie wyrosną owoce (służą one tylko do zapylenia kwiatów żeńskich).

4 z 5
Cukinie kwitną i owocują przez całe lato.
fot. ajcespedes (Pixabay.com)

Cukinie kwitną i owocują przez całe lato.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Najpiękniejsze stroiki wielkanocne. Świąteczne ozdoby, które musisz mieć

Jak urządzić mały balkon w bloku? Inspiracje na wiosnę 2025

Jak urządzić mały balkon w bloku? Inspiracje na wiosnę 2025

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Zobacz również

Domy ze schronami to prawdziwy hit. Polacy zaczęli myśleć inaczej

ROZMOWA
Domy ze schronami to prawdziwy hit. Polacy zaczęli myśleć inaczej

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera

Przyznano „architektonicznego Nobla”, czyli Nagrodę Pritzkera