1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Wypadek dwóch busów na starej "siódemce". Dwie osoby odwiezione do szpitala

NOWE
Wypadek dwóch busów na starej "siódemce". Dwie osoby odwiezione do szpitala

Nietypowy prezent Pogoni Szczecin przed finałem Pucharu Polski!

Nietypowy prezent Pogoni Szczecin przed finałem Pucharu Polski!

Polecamy

Ogromne mandaty za wywieszanie flagi! Sprawdź, jak uniknąć ogromnej kary i aresztu

Ogromne mandaty za wywieszanie flagi! Sprawdź, jak uniknąć ogromnej kary i aresztu

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Remont mieszkania: sprawdź, co może cię „wykończyć” podczas urządzania czterech kątów

Remont mieszkania: sprawdź, co może cię „wykończyć” podczas urządzania czterech kątów